AKİTASK 2024: Akıllı Tarım Makineleri Konferansı, Tarım Sektörünü Buluşturuyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK) ve TARMAKBİR iş birliğiyle düzenlenen 'AKİTASK 2024 Akıllı Tarım Makineleri Ağ Oluşturma ve Sektörel İş Birliği Konferansı' başladı. Konferans, tarım sektöründe hassas ve akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak için atılması gereken adımları ele alacak.

Konferansın açılışında Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Fahrettin Doğru, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ve AKİTEK Merkez Yöneticisi Dr. Barış Samim Nesimioğlu'nun konuşmaları gerçekleşti. Doğru, AKİTEK'in tarım makineleri sektörüne yönelik önemli AR-GE projelerine destek verdiğini ve bu projelerin çıktılarıyla ulusal ve uluslararası alanda patent başvurularının yapıldığını belirtti.

Konferans, tarım sektöründe dijitalleşme ve akıllı teknolojilerin rolünü tartışacak, sektörel iş birliklerini güçlendirecek ve yenilikçi projelere destek sağlayacak. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan etkinlik, yurt içinden ve yurt dışından katılımcıların bir araya gelerek sektörel gelişmelere yön vereceği bir platform sunacak.

Bakmadan Geçme