Akşehir'deki devasa altyapı çalışması devam ediyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Akşehir ilçe merkezindeki 129 kilometrelik içme suyu şebeke ıslahı projesinin yüzde 50'lik kısmı tamamlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir ilçe merkezinin tamamında su şebeke altyapısını yeniliğe kavuşuyor. Su şebeke ıslahı projesinin yürütüldüğü çalışma alanında teknik incelemelere dikkat eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini belirterek, “Akşehir'de daha önce atık su arıtma tesislerini ve kanalizasyon sistemini yenilemiştik. Şimdi ise bu paket projenin içerisinde içme suyu şebekesinin tamamını yeniliyoruz. Toplamda 129 kilometre şebeke yapacağız ve şu ana kadar 60 kilometresini tamamladık. 7 ekiple çalışmalara devam ediyoruz. Şu an itibariyle bu proje 129 milyon liraya mal oluyor ve yüzde 50 oranında tamamlanmış durumda" dedi.

AKŞEHİR ÇOK GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA KAVUŞMAK ÜZER

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, yapılan demir, proje tamamlandığında Akşehir ilçesinin modern ve güçlü bir altyapıya sahip olacağını vurgulayarak, “Proje kapsamında Akşehir ilçe merkezimizin kanalizasyon sistemi, elektrik sistemi, doğalgaz sistemi ve fiber hatlar yenilenmişti. Sadece içme suyu hattı kalmıştı. O da yenilendikten sonra şehrin altyapısı tamamen sıfırlanmış olacak. Gelecek yıllarda içme suyu şebekesinde meydana gelebilecek arızalar minimize edilecek ve su kayıp-kaçakları oldukça düşük olacak. Dolayısıyla bu proje, küresel iklim değişikliğinin olduğu bu dönemde suyun tasarruflu kullanımına da ciddi katkılar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme