ASKON Konya Şubesi 2024 Planlamasını Antalya'da Yaptı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Yönetimi, 2023 yılını değerlendirerek 2024 yılı planlamasını gerçekleştirmek üzere Antalya Belek'te 3 günlük bir çalıştay düzenledi.

Yönetim kurulu üyelerinin tam katılım sağladığı çalıştayda, ASKON Konya Şubesi'nin 2024 yılı faaliyetleri belirlendi. Başkan Atilla Sinacı, yapılan büyük projelerle Konya'ya önemli kazanımlar sağlayacaklarını ifade etti.

Sinacı, “Küresel iklim krizi, arz ve talep dengesizlikleri, tedarik zinciri sorunları ve enerji maliyetlerindeki artış gibi faktörler, günümüz ekonomisini olumsuz etkiliyor. Ancak, bu zorlu ortamda dahi yatırım, üretim ve ihracata dayalı bir ekonomik modelin sağlamlığı tartışılmaz. İhracatın önemi her zamankinden daha fazla ve yatırımcılar ile üreticilerin desteklenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkan Sinacı, ASKON öncülüğünde kurulan bir konsorsiyum ile üretilecek bataryaların, Konya ve Türkiye için önemli olduğunu belirterek, AR-GE süreçlerinin devam ettiğini ve ürünlerin yakında piyasada olacağını aktardı. Ayrıca, Çatalhöyük Milli Tarım Zirvesi'nin ikincisinin 2024 yılında gerçekleştirileceğini ve şehrin üretim ve ihracatının artması için öncü olacaklarını vurguladı.

Çalıştay, komisyon başkanlarının sunumları ve yeni dönem planlamasının onaylanmasıyla sona erdi.

Bakmadan Geçme