Barış Bektaş, Eti Alüminyum İşçilerinin Haklı Mücadelesine Destek Verdi

CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, Seydişehir Eti Alüminyum fabrikasında çalışan işçilerin zam talebini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen eyleme katılarak, işçilere moral verdi. Bektaş, 'Ağır iş kolunda çalışan Eti Alüminyum işçilerinin emeklerinin karşılığını alıncaya kadar bu haklı mücadelelerinin yanındayız' dedi.

Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası önünde toplanan işçilere destek ziyaretinde bulunan Barış Bektaş, Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özer ve Seydişehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ustaoğlu ile birlikte işçilerle görüştü. Bektaş, işçilerin haklı taleplerini dinleyerek, destek mesajları verdi.

Konuşmasında, Eti Alüminyum fabrikasının Türk Milleti'ne ait olduğunu vurgulayan Bektaş, işçilerin emeklerinin karşılığını alması gerektiğini belirtti. Fabrikanın tarihçesine değinen Bektaş, işçilerin aldığı ücretin yeterli olmadığını ve talep ettikleri zam oranının uygun olduğunu ifade etti.

Bektaş, işçilerin anayasal haklarını kullanarak hak arama mücadelesi verdiklerini ve bu mücadelelerinin sonuna kadar yanlarında olacaklarını söyledi. Ayrıca işçilere, yurt dışına yapılan yatırımlar yerine emekçilerin haklarının verilmesi çağrısında bulundu.

CHP Milletvekili Bektaş, konuşmasının ardından Öz Çelik-İş Sendikası yetkilileri ve işçilerle görüşerek bilgi aldı.

Bakmadan Geçme