Bera Holding AŞ ve Grup Şirketleri Enflasyon Muhasebesi Semineri Düzenledi

 Bera Vakfı'nın katkılarıyla düzenlenen enflasyon muhasebesi semineri, Bera Holding AŞ ve bağlı tüm iştiraklerin katılımıyla gerçekleşti. Seminer, Bera Otel Konya'nın yenilenen roof salonunda düzenlendi ve holdinge bağlı şirketlerin mali işler yetkilileri ile enflasyon düzeltmesinde yer alacak uzmanların katılımıyla gerçekleşti.

Yeminli Mali Müşavir Telat Seher'in açılış konuşmasıyla başlayan seminere, İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bağımsız Denetçi ve Mali Müşavir Doç. Dr. A. Engin Ergüden konuşmacı olarak katıldı. En son 2004 yılında uygulanan ve 2023 sonu itibariyle güncel tebliğlere göre geçerli olacak olan enflasyon muhasebesi eğitimi, katılımcıların ilgiyle takip ettiği bir soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Seminerde, enflasyon muhasebesinin detaylarına ve uygulama yorumlarına ilişkin Vergi Usul Kanunu ve Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde finansal tabloların hazırlanması için gerekli bilgiler aktarıldı. Yaklaşık 5 saat süren eğitimin sonunda, holding merkez mali işler ve bilgi işlem departmanları tarafından hazırlanan enflasyon muhasebesi taslak çalışma programı, grup mali işler çalışanlarına tanıtıldı.

Bakmadan Geçme