Çiftçilere Müjde! Milyonlarca Lira Destek Ödemesi Hesaplara Yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre çiftçilere yönelik destek ödemelerinin yatırılmaya başlandığı söylendi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıkladığına göre, çiftçilere yönelik destekleme ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı. Milyonlarca lira tutarındaki bu ödemeler, çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürerek tarımsal üretimi desteklemeyi amaçlıyor.

Peki Destek Tutarları Ne Kadar?

Çiftçilere sertifikalı tohum kullanımı, kırsal kalkınma yatırımları, dane zeytin üretimi ve sertifikalı tohum üretimi gibi farklı alanlarda toplam 1 milyar 389 milyon 795 bin lira destek sağlanacak.

Destek Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Destekleme ödemeleri, çiftçilerin TCKN ve VKN son hanelerine göre belirlenen tarihlerde hesaplara aktarılacak. Ödemeler, 13 Eylül ve 20 Eylül tarihlerinden itibaren saat 18:00'den sonra yapılacak. Konya'da ise 27.156 üreticiye 181 milyon TL sertifikalı tohum kullanım desteği ödemesi yapılacak.

Bakan Yumaklı'nın Mesajı: Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada çiftçilere hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Tarım sektörüne verilen önemi bir kez daha gösteren bu destekleme ödemelerinin, çiftçilerin yüzünü güldüreceği ve tarımsal üretimi artıracağı belirtiliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme