Devlet Demiryolları İşletmesi, Afyon-Konya Hattında Otla Mücadele İlaçlama Programını Başlatıyor

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Afyon Aliçetinkaya Gar ile Konya YHT Garı arasında gerçekleştirilecek otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacağını duyurdu. İlaçlama çalışmaları, 22 Nisan 2024 ile 26 Nisan 2024 tarihleri arasında planlanmaktadır.

İlaçlama sürecinde kullanılacak olan kimyasalların insan ve hayvan sağlığına zarar verebilecek özellikler taşıması nedeniyle, belirtilen demiryolu hatları ve istasyonlar çevresinde bulunan vatandaşların dikkatli olmaları istenmektedir.

Vatandaşların güvenliği ve sağlığı açısından önemli uyarılar da yapılmıştır. İlaçlama yapılan sahalara yaklaşmamaları, hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık gibi faaliyetlerde bulunmamaları konusunda on gün boyunca dikkatli olmaları gerekmektedir.

İlaçlama işlemleri, Afyon Aliçetinkaya, Çay, Sultandağı, Kavaklı, Gölçayır, Akşehir, Gözpınarı, Argıthan, Reşadiye, Çavuşçugöl, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Meydan, Pınarbaşı, Horozluhan, ve Konya YHT Garı arasında (Afyonkarahisar ve Konya İl sınırları) gar ve istasyonları içerecek şekilde gerçekleştirilecektir.

Bakmadan Geçme