Konya Büyükşehir Belediyesi, 53 Yeni Otobüsle Toplu Ulaşım Filosunu Güçlendiriyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım filosunu güçlendirecek 53 yeni otobüsün tanıtımını gerçekleştirdi.

Başkan Altay, toplu ulaşımın büyükşehirlerin en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl 111 milyon biniş sayısına ulaştıklarını ifade etti. Bu binişlerin yaklaşık 41 milyonunun raylı sistemlerle, 70 milyonunun ise otobüslerle gerçekleştiğini vurguladı.

Toplu ulaşımda konforu artırmak, sefer sayılarını artırmak ve seyahat sürelerini kısaltmak için yoğun çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Altay, 53 yeni otobüsün hizmete alınmasıyla filonun daha da güçlendirildiğini belirtti. Otobüslerin çevreci ve doğaya saygılı bir şekilde çalıştığını vurgulayan Altay, Konya'nın toplu ulaşım hizmetinde Türkiye'ye örnek olduğunu ifade etti.

Altay, "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışıyla teknolojinin tüm imkanlarını toplu ulaşım hizmetlerinde kullandıklarını belirterek, Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi ATUS, Konya Kent Bilgi Sistemi, Akıllı Trafik Yönetim Sistemi gibi projelerle modern bir ulaşım altyapısı oluşturduklarını dile getirdi.

Başkan Altay, öncelikli hedeflerinin otobüs filosunu yenilerken raylı sistemle taşınan yolcu sayısını artırmak olduğunu belirterek, Ulaştırma Bakanlığı ile yürütülen projelerin kesintisiz devam ettiğini söyledi. Konya'nın güzelliklerine güzellik katmaya devam ettiklerini vurgulayan Altay, yeni otobüslerin Konya için hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise Konya Büyükşehir Belediyesinin toplu laşıma verdiği öneme dikkat çekerek, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Altay ve ekibine teşekkür etti. Konya'nın kazancının bu hizmetler olduğunu belirten Angı, yeni otobüslerin Konya için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme