Konya'da Kadın Cinayetlerine Tepki: Gençler Sokaklara Döküldü

Türkiye'de yaşanan cinayet haberlerinin ardından Konya'da gençler farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Konya'da son günlerde Türkiye'de artan kadın cinayetlerine tepki gösteren gençler, bir araya gelerek farkındalık eylemi düzenledi. Bosna Hersek Mahallesi'nde gerçekleştirilen eylemde öğrenciler, ellerinde pankartlarla polisin güvenliği altında yürüyüş yaptı.

Türkiye genelinde yaşanan kadın cinayetleri, Konya'da da gençlerin tepkisini çekti. Son günlerde yaşanan olayların ardından bir grup genç, farkındalık yaratmak için sokaklara çıktı. Bosna Hersek Mahallesi'nde toplanan öğrenciler, ellerinde "Kadın cinayetlerine dur", "Kadınlar ölmesin" "Kadına cinayet insanlığa ihanet" gibi yazılı pankartlarla yürüyüş düzenledi. Polis ekiplerinin güvenliği altında gerçekleştirilen eylemde, gençler kadın cinayetlerine dikkat çekerek çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Gençlerin bu duyarlı tutumu, toplumda farkındalık yaratması ve kadın cinayetlerine karşı mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber Merkezi
Yorumlar 1
betül bektaş 08 Ekim 2024 20:44

ülkenin her bir yanından katılamasak da daima yanınızdayız. yedisinden yetmişine, gencinden yaşlısına omuz omuza. sesimiz olmaya devam et konya son dakika!

Bakmadan Geçme