Konya'da Su Kalitesi Artıyor: Beyşehir Arıtma Tesisinde Son Durum

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde yürütülen revizyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir İçme Suyu Arıtma Tesisinde gerçekleştirdiği kapsamlı revizyon çalışmasını tamamladı. KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, yapılan açıklamada, tesisin tamamen yenilendiğini ve artık son teknolojiyle çalışacağını belirtti.

Demir, "Beyşehir Gölü'nden temin edilen suyun kalitesini artırmak için bu revizyonu gerçekleştirdik. Tesis, hiç durdurulmadan kademeli olarak yenilendi. Filtrasyon sistemleri, nozullar ve tüm teknik ekipmanlar yenilendi. Böylece kişi başı günlük 230 litre/saniye su arıtma kapasitesine ulaştık. Bu da hem Beyşehir hem de çevre yerleşim yerlerinin su ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak" dedi.

156 Milyon TL'lik Yatırım

Proje kapsamında toplam 156 milyon TL yatırım yapıldığını belirten Demir, "Küresel iklim değişikliği nedeniyle su kaynaklarının önemi daha da arttı. Beyşehir Gölü, bizim için stratejik bir öneme sahip. Bu kaynağı koruyarak ve iyileştirerek vatandaşlarımıza daha kaliteli su hizmetleri sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme