Konya'nın Sanayi Vizyonu: Güçlü Bir Gelecek İçin Adımlar Atılıyor

Konya Sanayi Odası (KSO), 2024 yılının ilk meclis toplantısında Konya'nın sanayi alanındaki güçlenme hedeflerine vurgu yaptı. KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya'nın daha rekabetçi bir sanayi şehri olma hedefine odaklanarak, ekonomideki zorlu şartlara rağmen üretim ve ihracat yolculuğunun devam ettiğini ifade etti.

Başkan Büyükeğen, KSO'nun 2024 faaliyetlerini ve projelerini meclis üyeleriyle paylaştı. Geçtiğimiz yılın ekonomik performansını değerlendiren Büyükeğen, Konyalı sanayicilerin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat konularında başarılı bir performans sergilediğini belirtti. Konya'nın 195 ülkeye 3 milyar 306 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini ve ihracatçı firma sayısının 3 bin 481'e ulaştığını dile getirdi.

KSO'nun uluslararası alandaki atağını vurgulayan Büyükeğen, Almanya, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde fuarlar düzenleyerek iş gezileri gerçekleştireceklerini ve ayrıca Rusya, Özbekistan, Almanya, Kenya gibi ülkelerle iş forumları ve ikili iş görüşmeleri organize edeceklerini açıkladı. Ayrıca, dış ticaret, teknik eğitimler ve savunma sanayi sektöründe tedarikçi geliştirme programlarının devam edeceğini belirtti.

Büyükeğen, otomotiv sektöründeki dönüşümü de gündemlerine aldıklarını vurgulayarak, ulusal ve uluslararası otoritelerin katılımıyla düzenlenecek OSEG Konferansı'nın bu yıl yedincisinin gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca, Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi'nin 3.'sünü düzenleyeceklerini ve karbon salınımını hesaplayacak yeni bir uygulama üzerinde çalıştıklarını paylaştı.

Büyükeğen, konuşmasının devamında KSO'nun aylık faaliyetlerini aktararak, meclis üyelerinin sorularını cevapladı.

Bakmadan Geçme