Konya Raylı Sistemle Yeni Bir Döneme Giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak KONYARAY Banliyö Hattı şehir içi ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19,7 kilometrelik KONYARAY Banliyö hattı çalışmalarında önemli aşamalar kaydedildiğini duyurdu. Başkan Altay, bu projenin Konya'nın raylı sistem altyapısını güçlendireceğini ve şehir içi ulaşımını kolaylaştıracağını belirtti.

Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

KOSKİ'nin altyapı çalışmalarıyla birlikte TCDD ve müteahhit firmanın da yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi. Pınarbaşı'ndan başlayarak ray döşeme işlemleri devam ederken, şehir içindeki kazı ve dolgu çalışmaları tamamlandı.

Başkan Altay Hedef 2026 Dedi

Başkan Altay, inşaat çalışmalarının 2025 yılı ortalarında tamamlanmasını ve ardından elektrifikasyon çalışmalarına başlanarak 2026 yılında hatların işletmeye açılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Sanayi Bölgelerine Erişim Kolaylaşacak

KONYARAY Banliyö Hattı, Meram Gar'dan başlayarak şehirdeki tüm sanayi bölgelerine ve Organize Sanayi Bölgesi'ne ulaşımı kolaylaştırarak hem vatandaşlara hem de sanayicilere büyük kolaylık sağlayacak.

Başkan Altay, bu önemli projeye destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na ve TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt'a teşekkür etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme