Konya SMMM Odası Başkanı Abdil Erdal: Kadınların Değeri Toplumun Temel Taşıdır

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdil Erdal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadınlara yönelik şiddeti reddederek, onlara her zaman değer verdiklerini vurgulayan Başkan Erdal, kadınların toplumun temel taşları olduğunu belirtti.

Başkan Erdal mesajında, "Kadınlar, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar" ifadelerine yer verdi.

Türk toplumunun kadına verdiği değeri vurgulayan Erdal, "Biz tarih boyunca ‘Cennet Anaların Ayakları Altındadır' anlayışıyla hareket eden bir milletiz. Gerek inancımızda gerek gelenek ve göreneklerimizde el üstünde tutulan ve her zaman değer verilen kadınlarımızın hayatın her alanında daha iyi olmaları ve daha iyi yerlere gelmeleri toplum olarak en önemli görevlerimiz arasındadır" şeklinde konuştu.

Kadına yönelik şiddetin toplumun her kesimi tarafından reddedilmesi gerektiğini vurgulayan Erdal, "Muasır medeniyet olmanın temel şartlarından birisi de kadına değer vermek, korumak ve kollamaktır. Toplum bütünü olarak kadına karşı şiddet olgusu ile mücadele etmeli ve kadınlara karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla davranmayı insani bir gereklilik olarak benimsemeliyiz" dedi.

Başkan Erdal, meslektaşları ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ettiğini belirterek, bu özel günü kutladı.

Bakmadan Geçme