Konya, Tarımsal Potansiyel ve Tarım Makinelerinde Öncü Konumunu Koruyor

Üretim potansiyeliyle Türkiye'nin 'Tarım Başkenti' unvanını taşıyan Konya, tarımsal mekanizasyon ve tarım teknolojileri imalatında da öncü bir konuma sahip. Konya Tarım Fuarı, şehrin tarımsal sanayisinin küresel marka değerini artırırken, yeni teknolojilerle tarımsal ürün çeşitliliğini ve kalitesini geliştiriyor.

Konya, tarımsal üretim ve ticarette "Tarım Başkenti" unvanıyla ön plana çıkıyor. 90 binden fazla çiftçisi ve 1,8 milyon hektarlık tarım alanıyla şehir, hububat ve diğer tarımsal ürünlerde lider konumda bulunuyor. Ayrıca, büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı ile et, süt ve yumurta üretiminde de önemli bir potansiyele sahiptir.

Tarımın gücü, Konya'nın sanayi ve ticaretine de yansımış durumda. Un sanayi, yem imalatı, lisanslı depoculuk, tohum, zirai ilaç-gübre ve tarım makineleri imalatı gibi sektörlerde lider konuma gelen şehir, gıda imalatı yapan işletme sayısında da öne çıkıyor.

Özellikle tarıma yönelik mekanizasyon ve tarım teknolojileri imalatı, Konya'da gelişmiş durumda. Şehir, Türkiye tarım makineleri pazarının yaklaşık %65'ine hakim ve tarım makineleri ihracatının %14,8'ini gerçekleştiriyor.

Bakmadan Geçme