Payitahttan Payitahta Ebru Sergisi ve Sanat Söyleşisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Konya'nın Taş Bina Kültür Sanat Merkezi, sanatseverler için kapılarını 'Payitahttan Payitahta' adlı Ebru Sergisi ile açıyor. Ebru sanatının kendine özgü yapım teknikleri ve kullanılan malzemeleriyle dikkat çektiği ve Türk milleti tarafından büyük önem verilen bir sanat dalı olan Ebru, artık dünya genelinde 'Türk Sanatı' olarak kabul ediliyor. Bu önemli sanatın tanınırlığını artırmaya yönelik sergilerden biri daha sanatseverlerle buluşuyor.

Dünya genelinde kabul gören "Ebru" sanatı aslında bir kâğıt süsleme ve boyama sanatı olup, bu yöntemle yapılan ebrulu kâğıtlar "Türk kâğıdı" olarak biliniyor. Geleneksel eğitim metoduyla öğrenilen Ebru sanatı, uzun yıllara dayanan usta-çırak ilişkisiyle günümüze kadar gelerek kendini geliştirmiş nadide sanat eserlerinden biridir.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenecek olan sergide, M. Sadrettin Özçimi, F. Betül Koyuncu, Esma Erarslan, Ayşe Temel Beldar gibi usta sanatçılar ile ebru sanatını icazetnâmeleriyle öğrenmiş bir grup ebru sanatçısı eserlerini sergileyecekler. Battal ebru, hatip ebrusu, şal ebru, taraklı ebru, kumlu ebru, akkâse ebru ve çiçek ebrularından oluşan 80'e yakın klasik ve tasarım eseri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sergi, 19 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 15.00'te açılıyor ve 1 Mart 2024 tarihine kadar 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Ayrıca serginin açılışından sonra saat 16.30'da moderatörlüğünü Ali Bektaş'ın yapacağı ve M. Sadreddin Özçimi, Ali Kemal Kakan, Mustafa Çıpan'ın katılacağı bir sanat söyleşisi düzenlenecektir.

Bakmadan Geçme