Selçuk Üniversitesi, 'Depremde Yarım Kalan Hikayeler' Anma Programıyla Acıyı Hatırladı

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi, Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü ve Matematik Topluluğu iş birliğiyle 'Depremde Yarım Kalan Hikayeler' adlı bir anma programı düzenlendi. Program, Sultan Alparslan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, 6 Şubat depremlerinin yürekleri tarifsiz bir acıyla sardığını belirterek, depremin ardından toplumun dayanışma örneği sergilediğini ifade etti. Üniversite olarak depremzedelere destek olmak için büyük bir seferberlik başlattıklarını ve bu süreçte toplumun büyük desteğini gördüklerini vurguladı.

Matematik Topluluğu Başkanı Şerife Dedemli, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, Konya İl AFAD Müdürlüğü yetkilileri "Afet Yönetimi" ve "Afet Farkındalık Eğitimi" konularında sunumlar gerçekleştirdi. Sunumların ardından AFAD ekibiyle söyleşi yapıldı.

Programda ayrıca, Ceylani Karaduman'ın 6 Şubat depremleri sonrasında bestelediği "Nazar Oldu" adlı şarkısını seslendirmesi ve Türkiye'de yaşanan farklı afetleri konu alan fotoğrafların yer aldığı serginin gezilmesiyle etkinlik sona erdi. Öğretim elemanları, AFAD ekibi, gönüllüler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen program, depremin yarattığı izleri anma ve bilinçlendirme amacı taşıdı.

Bakmadan Geçme