Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında Gümüş Madalya Kazandı

Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Hanif Çeker, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda 'Bilgisayar' kategorisinde gümüş madalya elde etti. TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen olimpiyatlar, ortaokul ve lise öğrencileri arasında Astronomi-Astrofizik, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Ortaokul Matematik ve Ortaokul Bilgisayar dallarında gerçekleşiyor.

Öğrencilerin temel bilimler ve bilgisayar bilimlerine olan ilgilerini artırmak, çalışmalarını yönlendirmek ve ilgili alanlarda özel eğitim fırsatları sunmak amacıyla düzenlenen yarışmada İbrahim Hanif Çeker, bilgisayar alanında ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Ödül töreni Antalya'da gerçekleştirildi ve İbrahim Hanif Çeker, madalyasını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan aldı.

İbrahim Hanif Çeker'in bu başarısı nedeniyle üniversite sınavında ek katsayı uygulanacak ve lisans eğitimi süresince TÜBİTAK tarafından burs verilecek.

Bakmadan Geçme