TGC 65. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne Başvurular Devam Ediyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından 65 yıldır düzenlenen Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne başvurular devam ediyor. 15 Ocak 2024 Pazartesi günü başlayan başvurular, 12 Şubat 2024 Pazartesi günü sona erecek. Ödüller Basın, Televizyon-Radyo ve İnternet gazeteciliği dallarında veriliyor.

İstanbul - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, "Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri"ne başvuruların 15 Ocak 2024 Pazartesi günü başladığını duyurdu. TGC Başarı Ödülleri, Basın, Televizyon-Radyo ve İnternet Gazeteciliği kategorilerinde 1 Ocak 2023–31 Aralık 2023 tarihleri arasında yayınlanan eserlere veriliyor.

Başarı Ödülleri kapsamında üç özel ödül bulunuyor. Bir gazeteci veya yayın organına bir yıllık çalışması dikkate alınarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından Nezih Demirkent adına konulan Özel Ödül belirleniyor. Kadın Haberi Ödülü, TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu tarafından önerilerek TGC Yönetim Kurulu tarafından veriliyor. Niyazi Dalyancı Barış Gazeteciliği Ödülü ise TGC Önceki Genel Sekreter Yardımcılarından Niyazi Dalyancı adına konulan bir ödül olup, doğrudan Yönetim Kurulu tarafından belirleniyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, "BASIN" kategorisinde "HABER (Siyasal, Ekonomi, Toplum, Eğitim, Sağlık, Kültür-Sanat-Magazin, Spor)", "KÖŞE YAZISI", "ARAŞTIRMA (Tek ya da Seri)", "RÖPORTAJ-SÖYLEŞİ", “SAYFA DÜZENİ (Birinci Sayfa, İç Sayfa)", "KARİKATÜR (Seri-Bant dahil)" ve "FOTOĞRAF" dallarında ödüller verilecek. "TELEVİZYON" kategorisinde "Televizyon Haber", "Haber Programı", “Haber Araştırma", "Belgesel", "Kültür-Sanat Programı", "Spor Programı" ve "Kamera Çalışması" dallarında, "RADYO" kategorisinde ise "Haber” ve “Program" dallarındaki başvurular ödüllendirilecek. "İNTERNET GAZETECİLİĞİ” kategorisinde ise İnternet Haber, İnternet Röportaj, İnternet Özgün Köşe Yazısı, Podcast Haber, Podcast Program, Dijital Platform Haberi, Dijital Platform Programı bölümlerinden oluşuyor.

Ödüllere başvurular TGC üyelerine, basın kartı taşıyan gazetecilere ve basın kartı taşımayan gazetecilere açık. Başvurular, TGC Genel Sekreterliği'ne 12 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 16.00'ya kadar iletilebilecek. Ayrıntılı bilgi için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin resmi iletişim kanalları kullanılabilir.

Bakmadan Geçme