TÜBİTAK Destekli Proje: Hemşirelik Eğitiminde Sanal Oyun Simülasyonlarına Odaklanılıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hemşirelik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Yadigar Ordu'nun yürüttüğü 'Sanal Oyun Simülasyonunun Hemşirelik Öğrencilerinin Kalp, Abdomen ve Solunum Sistemine Yönelik Fiziksel Muayene Becerilerine Etkisi: Randomize Kontrollü Araştırma' başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 - Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Bu proje, hemşirelik eğitiminde yenilikçi bir öğrenme yöntemi olarak kabul edilen sanal oyun simülasyonlarına odaklanarak farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Projede, NEÜ Hemşirelik Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Yadigar Ordu'nun yanı sıra Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nurcan Çalışkan proje danışmanı olarak görev alıyor. Ayrıca, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nden akademisyenler ve araştırmacılar da projede yer alıyor.

Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Yadigar Ordu, "Son dönemlerde gündemde olan, hemşirelik eğitiminde kullanılan yenilikçi bir yöntem olan sanal oyun simülasyonunu hedefliyoruz. Projemiz, 11. Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda, teknolojinin eğitim süreçlerine entegrasyonuna katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, projenin lisansüstü bursiyerlerine bilgi, beceri ve araştırma deneyimi kazandırmayı hedefliyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

Bakmadan Geçme