Türk Eğitim Sen Konya Şube Başkanı: 'Eğitim Politikaları Milli ve Çağdaş Olmalı'

Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat çalışmalarının yakında duyurulacağını belirterek, eğitim politikalarının ülkemizin ve çağın ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenmesinin önemine dikkat çekti. Başkan Köç, Türk Eğitim Sen'in kırmızı çizgisinin Türk eğitim sisteminin milli olması gerekliliği olduğunu vurguladı.

Kamu-Sen Konfederasyonu çatısı altında faaliyet gösteren Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç, yaptığı açıklamada eğitim politikalarının ideolojik ve siyasal kaygılardan arındırılarak ülkemizin ve çağın gereksinimlerine uygun şekilde belirlenmesinin önemine değindi. Köç, eğitim sisteminin milli içerikli ve çağdaş yöntemlerle donatılması gerektiğini vurguladı.

Türk Eğitim Sen'in eğitim alanındaki önemli bir paydaş olarak daha iyi bir eğitim hizmeti için sorumluluk üstleneceğini ve süreci yakından takip edeceğini belirten Köç, Türk eğitim sisteminin milli nitelikte olması gerektiğini vurgulayarak, "Türk Eğitim Sen'in kırmızı çizgisi 'Türk Eğitim sistemi milli olmalıdır!'" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme