'Yüzyıllık Destan: Ateş' Oyunu Konya'da Seyirciyle Buluştu

Konya Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Yüzyıllık Destan: Ateş' adlı tiyatro oyunu, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Vali Vahdettin Özkan önderliğindeki birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşen gösterimde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtuluş mücadelesi canlandırıldı.

Oyun, 19 Mayıs 1919'dan 23 Nisan 1920'ye kadar geçen süreçte, vatanseverlerin mücadelesini ve halkın direnişini anlatıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer'in Atatürk'ü canlandırdığı gösteri, Anadolu'nun acılı topraklarında yaşanan imkansızlıklara rağmen milletin birlik ve beraberlik içindeki kararlılığını vurguluyor. "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesinin önemine vurgu yaparak, vatanın bölünmesine karşı çıkışı ve birliği vurguluyor.

Vali Vahdettin Özkan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Sükun Işıtan ve birçok tiyatro severin katılımıyla gerçekleşen gösteri, seyircilerden büyük ilgi ve alkış aldı.

Bakmadan Geçme