Konya'nın Gizli Lezzetleri: Keşfedilmeyi Bekliyor!

Konya mutfağı, sadece bilinen lezzetlerle sınırlı değil. Bu gizli lezzetleri nelerdir? Nasıl yapılır? İşte detaylar..

Konya'nın Gizli Lezzetleri: Keşfedilmeyi Bekliyor!

Konya'da şehrin köylerinde ve mahallelerinde hala günümüzde nesilden nesile aktarılan, özgün tatlara sahip birçok yemek bulunuyor.

 

Bu gizli lezzetleri keşfetmek isteyenler için Konya, adeta bir lezzet cenneti. Yerel halkın önerilerini dinleyerek, farklı köylerde düzenlenen yemek festivallerine katılarak veya küçük, aile işletmesi restoranları deneyerek bu lezzetlere ulaşabilirsiniz.

 

PAPARA YEMEĞİ

Ana malzemesi ekmek olan bu yemek derin bir tabağa doğranarak yapılır. Ayrı bir yerde tereyağı kızartılırken, soğanlar düzgün birşekilde doğranıp, salça ile birlikte tereyağında kızartılır. 

Konya'nın Gizli Lezzetleri: Keşfedilmeyi Bekliyor!

ÇEBİÇ YEMEĞİ

Çebiç yemeği Konya'ya özgü bir tandır kebabı. Çebiç, bir yaşındaki keçiler için kullanılan bir tabir olmakla birlikte Konya'da bu tabirin etrafında gelişmiş bir kültüre de ad olagelmiştir.

Konya'nın Gizli Lezzetleri: Keşfedilmeyi Bekliyor!

BATIRIK YEMEĞİ

Batırık, ana malzemesi bulgurdan olan bir çeşit sulu salatadır. Görünümü mercimek köftesini andırsa da tadı oldukça farklıdır. Soğuk bir şekilde servis edilen Batırık, ince bulgur, tahin ve domates karışımından oluşur.

Konya'nın Gizli Lezzetleri: Keşfedilmeyi Bekliyor!