Konya Olgunlaşma Enstitüsünde 'Türk Mutfağı Haftası' Programı Gerçekleştirildi

'21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası' kapsamında, Türk mutfağına ait ürünlerin tanıtımının yapıldığı programın açılışı Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan, Vali Yardımcısı Sayın Aydın Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi

Konya Olgunlaşma Enstitüsünde 'Türk Mutfağı Haftası' Programı Gerçekleştirildi

Türk mutfağının sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürünün geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme geleneklerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürünü daha geniş kitlelerle tanıtılması amacıyla, 21-27 Mayıs tarihleri arasında “Türk Mutfağı Haftası” düzenleniyor.

21 Mayıs 2024 tarihinde Konya Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” programı, bünyesinde yiyecek ve içecek hizmetleri alanı bulunan 14 meslek lisesi, 3 halk eğitimi merkezi ve olgunlaşma enstitümüzle beraber, toplam 18 kurumun organizasyonunda gerçekleştirildi.

Programın açılışında Konya Valisi Sayın Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar Türk mutfak gününün önemine işaret eden konuşma gerçekleştirdiler.