- Haberler
- Konya
- Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY' konulu konferans düzenlendi
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY' konulu konferans düzenlendi
Konuşmacı olarak MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Şirin' in katıldığı ve Ereğli Kültür Merkezinde düzenlenen programa Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Dilmaç, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Kurum Amirleri, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Dilmaç yaptı.
Şairlerin genellikle güzelliklerden güzel şeylerden bahsettiğini ama bazı hallerde buna fırsat bulamadıklarını dile getiren Dilmaç şunları söyledi; “Acıların, sıkıntıların, mücadelenin şiiri dendi mi akla Akif gelir. Bugün burada hayatını Mehmet Akif’i doğru anlamaya ve anlatmaya vakfetmiş biri olarak gördüğüm kıymetli hocam Bekir Şirin’i ağırlamaktan şeref duyduk. Programımıza katılan herkese teşekkür ederim.”
Mehmet Akif Ersoy Bir İnsan ve Beşerdir
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını, milli ve manevi değerlerimize bakışını, İstiklal Marşımızın yazım sürecini ve Çanakkale Savaşları dönemine dair yaşananları dinleyicilerle paylaşan Bekir Şirin şunları söyledi; “İnsan üzerine konuşmak ve bir insanı anlatmak zordur. Hele bu insan hayatını vatanına vakfetmiş, hayatını vatanı için satmış biri olan Mehmet Akif Ersoy ise çok daha zordur. Mehmet Akif Ersoy, bir insan ve beşerdir. Şaşabilmiştir, yapması gerekirken yapmadıkları olmuştur, yapmaması gerekirken de yaptıkları var olabileceğini düşünerek bir insan olan Akif’i anlatmak oldukça zor bir durumdur “Mehmet Âkif Ersoy'un sadece bir şair değil, aynı zamanda bir düşünür, mütercim, muallim ve milli mücadelenin fikir lideridir. Bu sebepledir ki şairin dizelerindeki öğütler, millet olma şuuru ve çalışma azmi üzerinde derin etkiler bırakmıştır.”
Dünya üzerindeki Müslümanların uğradığı zulüm ve saldırılara karşı İslam Aleminin duyarsızlığına da dikkat çeken Bekir Şirin; “Dünyanın çeşitli yerlerinde, Filistin ve Gazze’de kardeşlerimizin kanı akıyor, yüzlerce yara açılıyor. Ama Müslümanlardan ses çıkmıyor. Ne oldu bize? “Doğuda acı çeken kardeşinin acısını Batıdaki Müslüman duymalı ve çare bulmalıdır” ilkesini koyan Hz. Peygamberimizin bu düsturu karşısında biz ne yapıyoruz? Bunu inceden inceye düşünüp müzakere etmeliyiz. Kendimizi ölmeden önce hesaba çekmeliyiz.” İfadelerini kullandı.
Mehmet Akif Ersoy’un gittiği yerleri, yaptığı işleri bilmenin bir anlamının olmadığını belirten Bekir Şirin; “Ama asıl anlamlı olan Akif’in ruhu olabilmektir. Akif’i yüreklerimize ve iliklerimize kadar hissedebilmemiz birçok değerden daha kıymetlidir. Ne Akif unutulacak biri ne de biz Akif’i unutacak nesilleriz” dedi.
Katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen konferans sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Dilmaç Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Şirin’e hediyesini takdim ederek katılımları için teşekkür etti.